2.7.06

Les Capitulacions de Santa Fe


Les Capitulacions van ser pactades per En Colom i en Joan de Coloma a la vila de Santa Fe. I després enviades als reis perquè les confirmessin, la qual cosa van fer 13 dies més tard.
Ara bé, la Santa Fe de Granada, no era una vila, sinó tan sols un campament, com es desprén de la lectura dels textos istòrics de l'època. En canvi queda molt clar que es van redactar en una vila.
Com que si s'aguessin redactat a Granada els reis aurien signat les capitulacions aquell mateix dia o, a tot estirar, l'endemà mateix, perquè era a Granada mateix on els monarques s'estaven, el fet que triguessin tretze dies, ens indica que avien d'aver-se redactat a Catalunya, perquè se sap de primerà mà que tretze dies eren els mínims que trigava un correu per anar de Granada a Barcelona, com ho demostren les moltíssimes cartes que Ferran II va enviar des d'aquella ciutat andalusa als consellers de BArcelona, mentre durava el setge a què l'avien sotmès.
Cal cercar, doncs, una Santa Fe catalana, que tant podria ser la que hi ha al Penedès, dita Sant Fe de la Granada, o la Santa Fe de la Segarra, que era una vila fortificada.
A partir d'aquí, s'auria de començar a investigar.

Jordi Bilbeny

www.HistoCat.cat

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

Què li passa a aquest blog amb la
H??? Pq no es llegueixen ?
textos istòrics
què l'avien sotmès
s'auria de començar

Salutacions

10:24 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home