5.10.06

Oriol Jonqueres


(Estracte de conversa entre Jordi Bilbeny i Jordi C.)

Jordi C.

Vaig sentir el mediàtic Oriol Jonqueres per ràdio i va carregar-se dràsticament les "teves" teories sobre la catalanitat d'en Colom, sense oferir cap prova contrària... Què li passa a aquest? Em va sorprendre força!


Jordi Bilbeny

No ho sé, què li passa. Però suposo que és el que els passa a tots: que ho voldrien saber tot sense llegir re. Per tant, com que no saben re, i no saben que es pot saber llegint, no pensen que jo pugui saber el que ells no saben. Això, ras i curt, se'n diu misèria intel·lectual. A d'altres països se'n diu fonamentalisme. I és el mateix que la Inquisició, però adequada als nostres dies: la irracionalitat elevada a l'enèsima potència, però sense fogueres, ni confiscació de llibres. Per això, només poden difamar. I sense cap argument, com tu molt bé has observat. I és que, fins i tot, dins d'ERC s'hi ha instal·lat la llavor de la istoriografia feixista. Potser tu ho podries denunciar des de dins. Faries un gran favor a tota la gent que pensa.


www.HistoCat.cat

6 Comments:

Blogger Quina creu! said...

Buf! amb la mentalitat que corre darrerament per Esquerra, segur que a en Colom el tenen per un "fatxa" colonitzador.

12:47 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Doncs jo el tinc per un crack.

4:11 p. m.  
Blogger RepOfCat said...

Apa! jo sóc ERC , ras militant esclar ! i també el veig com un crack :P

10:02 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Donc fixeu-vos en l'AVUI
Heu llegit el seu darrer suplement dominical datat del 8 d'octubre? N'hi ha per llogar-hi cadires! ÉS desencoratjadora la misèria intel.lectual que cada vegada més es va instal.lant a l'AVUI des que se l'han fet seu El botifler Godó i el fill del franquista Lara que dirigeix Planeta, aquest imperi mediàtic en castellà amb seu a Barcelona. Tots dos individus, n'estic segur, són els big Brothers de Catalunya i fan un mal terrible a la nostra nació. Són els pilars colonialistes més devastadors de la consciència nacional del país.

Doncs bé, l'esmentat suplement fa un reportatge a doble plana sobre Colom. HI REPRODUEIX FIL PER RANDA LA TEORIA GENOVESA DELS ORÍGENS DE COLOM I DÓNA SUPORT ACRÍTIC ALS PERSONATGES DEL CENTRE D'ESTUDIS COLOMBINS I, A MËS, SENSE LA MËS MÍNIMA MENCIÓ A LES TESIS QUE DEFENSA EN BILBENY I LA FEHC.
Com pot ser que no tinguin en compte les vostres investigacions tan acurades? Nomé m´ho explico pel fet que els redactors de la revista han patit pressions per reproduir la veritat oficial peti qui peti. Si no ho fan, se'n van al carrer. En Godó i companyia sembla que diguin: la versió oficial dels origens d'en Colom no es toca perquè ho diem nosaltres. Pobre d'aquell que ho faci!

D'altra banda, va passar exactament el mateix fa cosa de tres mesos a l'espanyolista DIARI DE TARRAGONA. "Delendae sunt la Vanguardia et Planeta!!!"

1:01 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Simplement penosa l'actitud d'aquest suposat "independentista" i "catalanista"
En fi, Jordi, no pateixis, perquè tens molta gent que et dóna suport i et tenen com guia, entre ells, jo.
Salut i ànims!;)

7:00 p. m.  
Anonymous Anònim said...

N'hi ha que abans de plantejar-se res que els faci pensar, es suicidarien, els resulta més comode
i tranquilitzador.

Tant en el país com a ERC en concret n'hi ha més del voldriem.

És el que tenim!

5:57 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home