25.1.07

La casa d'en Cervantes a Barcelona


Segons tradició Cervantes va habitar aquesta casa del Passeig Colom. La imatge és una postal del 1915.
Hi havia una placa que ho commemorava. No sé si encara hi és.
J. S.
www.HistoCat.cat

5 Comments:

Blogger Alejandro__Sendra said...

Li vaig sentir dir a en Jordi Bilbeny que aquesta placa la van fer llevar en el franquisme.

I jo em demane: Quin inconvenient tenien els franquistes en que un escriptor d'Alcalà d'Henares tinguera una casa a Barcelona?

10:44 p. m.  
Anonymous Anònim said...

La platja de Barcelona on D. Quixot és vençut pel Cavaller de la Blanca Lluna, amb llicència del virrei que residia a tocar, seria la platja que s'albirava des d'aquesta casa. Arran d'aquest fet D. Quixot recupera el seny.
J. S.

7:38 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Que llevessin la placa durant el franquisme no vol dir que ho fessin els franquistes. Potser ho va fer el propietari per a unes obres de reforma i no es va recordar de restituir-la.

No sé si Cervantes va sojornar realmente en aquesta casa, però, per l'aspecte que tenia a la foto semblen uns típics habitatges de lloguer del segle XIX. Ara l'han disdfressada de palau gòtic:

http://www.lamalla.net/canal/actualitat_cultural/cinema/article?id=150073

2:02 p. m.  
Anonymous Anònim said...

El front marítim del Passeig Colom de Barcelona de Capitania fins a Correus és molt similar al del segle XVI. El fantàstic gravat d'Anton van Wyngaerde de 1563 que es troba a Viena així ho testifica:
http://www.oronoz.com/leefoto.php?referencia=124988
No sé si la restauració de la casa en questió és fidel al gòtic/renaixement, però segur que ja existia a l'època de Cervantes.
J. S.

6:15 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Arran de la numerosa ecitació que li va provocar a d.Quixot la derrota, desideix que ja és hora de posar fil a l'agulla iassentar el cap

11:58 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home