12.1.07

La Torre Eiffel va estar a punt de construir-se a Barcelona


Segons el Viquipèdia en castellà:

"Como anécdota, cabe anotar que el ingeniero francés Gustave Eiffel presentó primero su proyecto de torre a los responsables del Ayuntamiento de Barcelona, para que la torre se construyera en Barcelona con motivo de la Exposición Universal de Barcelona (1888). Pero a los responsables del ayuntamiento barcelonés les pareció una construcción extraña y cara, que no encajaría en la ciudad. Tras la negativa del consistorio barcelonés, Eiffel presentó su proyecto a los responsables de la Exposición Universal de París, que se haría un año más tarde, en 1889. Éstos aceptaron construir la torre, pese a que en un principio pensaron que la tendrían que desmontar una vez acabada la exposición. Sólo la voluntad popular evitó que se derribase."

I el Viquipèdia en català:
"Com a anècdota, es pot anotar que l'enginyer francès Gustave Eiffel va presentar als organitzadors de l'Exposició Universal el seu projecte per construir a Barcelona la Torre Eiffel, però als responsables de l'ajuntament barceloní els va semblar una construcció estranya i cara, que no encaixaria a la ciutat, i van preferir construir com a entrada al recinte l'Arc del Triomf, d'estil més clàssic. Després de la negativa del consistori barceloní, Eiffel va presentar el seu projecte als responsables de l'Exposició Universal de París, que es va fer un any més tard, el 1889. Aquests van acceptar contruir la torre, malgrat que al principi van pensar que l'haurien de desmuntar una vegada acabada l'exposició. Només la voluntat popular va evitar que s'enderroqués."

www.HistoCat.cat

3 Comments:

Blogger Xevi said...

Això demostra que ja hi havia gent del PSC a l'ajuntament de Barcelona molt més abans del que ens pensàvem. Hehehehe

9:21 p. m.  
Blogger Lost in Translation said...

jaajajajaj, ostres de debó???
q malament...te rao el Xevi..

10:45 a. m.  
Blogger .Institut Nova Historia said...

Aixó de l'Eiffel "si non é vero é ben trovatto", però una mica mé avall, en Franco als anys 50 va fer enderrocar un edifici emblemàtic, molt maco i susbtituiïr-lo per l'actual edifici de jutjats en front de l'Audiència, es tractava del Palau de Belles Arts de l'arquitecte August Font i Carreres (autor de la façana de la Catedral i del nou edifici de la Universitat de Barcelona), degut a que s'hi havien celebrat tots els actes independentistes d'abans i durant la República

Manel

3:28 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home