23.2.07

La vergonya de TV3


XXXVIII RENOVACIÓ DE LA FLAMA DE LA LLENGUA CATALANA A MONTSERRAT
Diumenge 18 de febrer de 2007

Un any més l'IPECC ha organitzat un autocar per anar a Montserrat i participar als actes de la 38 Renovació de la Flama de la Llengua Catalana.

Quan hem arribat a l'esplanada superior del monestir se'ns ha fet recular fins una primera tanca i alhora s'ha buidat l'esglesia de gent.

Després una altra tanca més enrera ha servit per fer-nos recular un altre cop. Se'ns deia que era per la nostra seguretat i corrien tota mena de suposicions de trucades telefóniques de bomba, etc..

Fins i tot una nova tanca a la plaça inferior davant l'estació del cremallera limitava la circulació de gent que s'havia ficat a les botigues i restaurants.

La missa fou suprimida i tambè el Virolai. Però quan arriba la policia 3 hores més tard (des de les 9h) resulta que la bomba només era la presència d'un termo de cafè calent que s'havia deixat un excursionista.

Si la parsimonia de la policia és deplorable encara ho és més la conducta de TV3 que només ve per la "bomba" i s'oblida d'aprofitar la vinguda a Montserrat per filmar els actes la de 38 Renovació de la Flama que es fan a continuació. Sembla que TV3 no l'interessa la cultura nacionalista, només es mou pel sensacionalisme i a corre cuita puja a Montserrat per veure la "bomba" i oblida olímpicament els actes de la Renovació de la Flama els quals es fan primer a l'atri ple de banderes independentistes i una d'Occitània. A continuació es fa una taula rodona amb representants molt qualificats de Catalunya del Nord, les Illes Balears, País Valencià, Andorra, i el Principat de Catalunya, a més de la participació de Til Stegmann de Frankfurt.

TV3 era a Montserrat per la "bomba" del termo de cafè calent però ignorà la 38 Renovació de la Flama de la Llengua Catalana.

Perquè?

Enric Garriga Trullols
President IPECC

www.HistoCat.cat

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

«Les occitans sont-ils dangereux ?» èra la question pausada aqueste mes pel setmanièr del grope La Dépêche. La sensacion es la règla dins la premsa bonapartista.
Es una manca de cultura ? Es una manca de vocabulari ? Es una volontat d'orientar l'opinion ? Es una manca de formacion ? Es una balanç financièr que assegura pas la bona vida dels jornalistas ?
Lo proprietari del jornal es PRG-UMP (Radical d'esquerra e dreita liberala )... tot un paradòxe, mas al mens sabem ont es l'adversari politic : es pertot en Occitània. Es benlèu dins aqueste paradòxe que son dangieroses, car darrièr i a un corrent de pensada que vòl pas se far veire.
E los amics son tanben pertot : Moudenc, cònsol de Tolosa (UMP), Couderc, cònsol de Besièrs (UMP), Bayrou, candidat UDF a la presidenciala, Censi, cònsol UDF de Rodés, Voynet, senatritz e candidata "verts" a la presidenciala, Onesta, vice-president "verts" al Parlament europèu, Rousset, president del CR d'Aquitània socialista, Liberti, deputat comunista de Seta, etc...
Pensi que la situacion es la meteissa al Principat de Catalonha.

11:04 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home