15.7.07

Els Aragó reis també de Castella (II), resposta al Sr. Manubens


Em permetereu Sr. Manubens que us agraeixi l'agut comentari a l'article de la dinastia dels Aragó a Castella, es ben bé que en materia histórica per molt que ens esforcem per restituïr la veritat solem quedar-nos curts.

El meu argument es que a causa de l'acord Catalano-Aragonès als Barcelona s'els dona ó adquireixen l'Aragó, amb la condició de que n'agafin el nom com a dinastic, es l'argument de Jordi Benplantat, i per a regnar a Catalunya-Aragó cal portar aquest cognom, i es el que passa a tots els canvis dinastics fins als Habsburg, ningú em sap explicar la raó de no adoptar-lo, i si aquesta obligació dinastica encara es vigent.

Vós agudíssimanent i brillant puntualitzeu que el nom hauria de ser Barcelona que es el nom que per logica i normal successió per linia masculina correspondria, ara bé,segons entenc i ja em corregireu si l'herro, als naturals d'aquests estats s'els hauria de coneixer com a Barcelonins tant si eren de Napols, com de Saragossa, ja que la dinastia SOBIRANA eren els Barcelona, i princeps de Catalunya. També entenc que si si en el meu argument els Castellans son Aragonesos des de que governen els reis Catolics, en el vostre tots els subdits d'aquests serien Barcelonins, Castellans inclosos.

Es evident que com a mínim hi ha una legitimació per a dir-ho, perque es mes justificat dir Barcelona ó Aragó a Espanya i el seu imperi, des de el moment que als de l'Imperi Roma d'Orient els diuen Bizantins , o als Aragó els diuen Trastamara.

També demanaria que algú m'expliqui si la reina de Castella Isabel I té numeració de reina a Catalunya i Aragó, com si que té el seu marit , que es II a Catalunya i Aragó i es V a Castella.

Per ultim vull destacar públicament el silenci, d'internautes Aragonesos i Valencians que sempre ataquen el mes mínim avanç de la veritat històrica si no afavoreig l'Espanya Castellananista, n'esperava algún comentari, serà que han quedat desarmats i vençuts.

Lluís
www.HistoCat.cat

3 Comments:

Anonymous Anònim said...

Benvolgut company Lluis:
La Isabel era consort a Aragó, per tant no té numeració. Ferran en canvi si la té a Castella perque ell era el rei efectiu.
Que la dinastia Barcelona canvia el seu cognom a Aragó m'agradaria saber si es real ( si existeixen papers) o si es un invent més dels historiadors aragonesos-castellans.Per exemple:
Dels 5 fills dels reis católics, 3 eren d'Aragó i dos de Castella.(Una cosa bastant extranya i més en aquella epoca)

Joana la Boja i Felip el LLeig no van governar Aragó ni Cap regne català.
Evidentment que a tota Europa a valencians, napolitans, i a tots els habitats dels altres indrets de la corona catalana s'els coneixia com catalans.

6:58 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Primer de tot un aclariment:jordi Benplantat i XPOferens son alies de Miquel Manubens.
Els blogs son separats així per a no barrejar història amb politica, en la mida que aixó es posible, esclar.

Quan als S X-XII es referien a Espanya, els habitants catalans es referien a Al Andalus, no a Castella, i que jo sapiga en Joan Carles Bribón no es pas descendent de Boabdil.

A cap lloc de la meva entrada Corona catalana al blog http://xpoferens.blogspot.com/2006/09/corona-catalana.html s'afirma que hi haguès cap condició de canviar el cognom.

Aquesta incoherencia es produeix pel fet que ramon berenguer mor(1131-1162) quan Alfons (1154-1196)encara te vuit anys.Aixó li donà a Peronella (1135-1173) onze anys on poder mangonejar a l'hereu, fins el punt de ferli canviar el seu nom original de Ramón Berenguer ( V ) per Alfons, o de fer un testament donant el regne d'Aragó al seu fill, quan de llei ella no havia heredat aquest regne, sino que Ramon Berenguer l'havia comprat a les Ordes Militars, Alfons ja era rei desde el 11-11-1163, fet que demostra que hereda el regne del seu pare.
Es a partir dons dels fills d'Alfons que als fills sense cap altre titol, s'els anomenà "d'Aragó, pero aixó no consta al pacte entre Ramir i Ramón.

Miquel Manubens

4:38 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Endevinéu perquè el pare del rei Joan Carles va agafar el títol de comte poguent-ne agafar un de més alt com ara marquès o duc, o príncep? No era tonto l'home! La Casa Reial espanyola sabía que ser comte de Barcelona duia aparellada la dignitat reial ( Rei d'Aragó). Don Juan sabía que ser comte de Barcelona era ser Rei! El tonto era ser Franco que no se'n va adonar.

2:00 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home