31.8.07

Una vez más


(Article del bloc eScriptorium)


El que ostenta, sin legitimidad histórica, el título de Príncipe de Asturias ha personificado esta semana la persecución que han sufrido la cultura y lengua catalanas por parte de la dinastía borbónica, desde Felipe V, que es cuando se instaura en lo que hoy es España.

Pues sí, Felipe de Borbón acompañado de su mujer, Letizia Ortiz, inauguraron el pasado lunes un nuevo Instituto Cervantes en Palermo (Sicilia).

Si se pregunta qué tiene que ver eso con la persecución de la lengua y culturas catalanas, la respuesta es muy sencilla: La sede del nuevo instituto se ha ubicado en una iglesia de estilo plateresco: la chiesa di S. Eulalia dei Catalani, construida en el siglo XV por catalanes (de la mal llamada Corona de Aragón) y consagrada a la patrona de Barcelona (Santa Eulàlia).

Felipe, en su discurso, sostuvo que el Instituto Cervantes de Palermo es “una plataforma de estrechamiento de los lazos entre España e Italia”. ¿Acaso no sabe Felipe que el último Felipe que reinó (el V) perdió esos territorios catalanes mientras estaba enzarzado en guerras contra catalanes, valencianos y mallorquines?

Así fue, gracias al primero de la dinastía borbónica (el ya muy repetido Felipe V), Nápoles y Sicilia pasaron a manos de los Habsburgos y, por lo tanto, a formar parte del Sacro Imperio Romano-Germánico.

www.HistoCat.cat

4 Comments:

Anonymous Anònim said...

Como siempre manipulando la historia. la guerra fué entre partidarios de un rey Borbón contra los partidiarios de un rey de la casa de los Austrias.
Lo demás es pura manipulación historica

8:57 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Les guerres no es fan per ser partidaris d'uns reis per simpatia; sinó per interessos econòmics, d'identitat i de drets. Manipular es simplificar com tu fas.

10:29 a. m.  
Blogger Carles Escario said...

M'agradaria que m'expliques com és que els partidaris de l'Arxiduc d'Àustria van continuar la lluita fins i tot quan aquest ja no era un pretendent a la Corona,i ho van fer durant més d'un any.
No dius que era una lluita entre els partidaris d'un rei contra els partidaris de l'altre. Sembla que qui ha manipulat la història es qui te l'ha explicat
Manipular la història és dir que Gibratar és espanyol, quan aquest va ser un regal que es va fer a la Reina d'Anglaterra mentre s'oblida que per la mateixa època França va conquerir el Rosselló i mai he sentit un espanyol reclamar la "espanyolitat" del Rosselló.
El vostre rebuig a tot el que és català fa que vulgueu negar la nostra història i fins hi tot la nostra existència, però quanta més gent hi ha com tu més independentistes hi haurà així que continua aviat, cada cop ens doneu més arguments per enviar-vos a la merda.
Qui manipula la història. els que la van perdre o els que han guanyat les guerres, jo tenia entès que eren aquest últims.

10:54 p. m.  
Anonymous Anònim said...

¿¿¿"Mal llamada Corona de Aragón"??? vaya... qué cosas nen... qué cosas...

9:14 p. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home