21.10.07

300 actors dubten que Shakespeare escrivís


(Article d'El Periodico del 10/09/2007)


El procés ha començat. La Coalició sobre l'Autoria de Shakespeare, composta per un total de 287 actors i directors teatrals, incloent-hi una trentena d'acadèmics, va fer pública dissabte una Declaració de dubte raonable sobre la verdadera identitat de l'autor de les obres firmades per William Shakespeare. La declaració, proclamada per l'actor Derek Jacobi al final de la representació teatral Jo sóc Shakespeare al Teatre Minerva de Chichester (West Sussex), recorda els noms d'una vintena de destacats personatges, incloent-hi Mark Twain, Charlie Chaplin, Orson Welles i John Gielgud, que van expressar dubtes similars.

El col.lectiu, del qual també forma part Mark Rylance, exdirector artístic del Globe, es va formar el 23 d'abril passat, coincidint amb el 391è aniversari de la mort de qui podria no ser l'autor de les obres que va firmar. Des del segle XVIII s'han succeït les teories que defensen que William Shakespeare era només la pantalla del verdader autor. Entre els candidats hi han figurat el dramaturg Christopher Marlowe, el filòsof Francis Bacon i Edward de Vere, comte d'Oxford. La Coalició considera que aquest últim és el principal sospitós.

La declaració, que va ser recollida ahir en diversos mitjans de comunicació britànics, recorda la dificultat que algú nascut en una família illetrada arribés a posseir els coneixements tant històrics com legals que demostra l'autor de les obres. La descripció de les maneres de viure de les classes altes i de detalls de països com Itàlia tampoc quadren amb el plebeu nascut a Stratford-upon- Avon. "Crec que el candidat més clar és possiblement De Vere, perquè penso que un autor escriu sobre les seves pròpies experiències, la seva pròpia vida i la seva pròpia personalitat", ha afirmat Derek Jacobi.

El testament de Shakespeare, en què llega a la seva viuda "el seu segon millor llit i els mobles", sense cap referència a llibres o manuscrits, tampoc ajuda a definir-lo com el genial bard del segle XVI.

www.HistoCat.cat

9 Comments:

Anonymous Anònim said...

Es que no se dan cuenta estos britanicos de que era Catalán. Estos britanicos, que siempre han intentado hundir a los catalanes....

8:41 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Si depengués dels anònims com aquests, la gent encara pensaria que la terra és plana

9:35 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Y si no fuera por nosotros creeriamos que existen las hadas

10:03 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Això suoposo que ho dius perquè saps del que parles no? O ets dels que es pensa que amb el que va aprendre a l'escola ja n'hi ha prou per alliçonar als demés?

Si us plau m'agradaria que la gent aportés proves del que diu, perquè riure's per riure's ho sap fer tothom.

1:32 p. m.  
Anonymous Anònim said...

No et preocupis marc, no estaria aquí llegint si no cregués que el que s'hi diu és important.

8:44 p. m.  
Anonymous Anònim said...

Marc. Eso, eso quiero ver pruebas . Desde luego todo el mundo sabe que los actores son reconocidos internacionalmente por sus conocimientos y el empleo en su trabajo de metodos cientificos.

Para mi tocayo Anonimo. Cuando leo , lo puedo hacer para estar informado, para entretenerme, para emocionarme, para reirme, para enterarme de lo que piensan los demás, para asobrarme de la ignorancia de los que escriben. Como ves no leo porque sea importante lo que se escribe aquí.

8:26 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Si a aquestes alçades encara demanes proves és que no t'has ni dignat a passar per la web d'histocat. Allà en trobaràs totes les que vulguis.

Sempre s'ha rumorejat sobre la autenticitat de les obres de Shakespeare i com que aquesta és una web que es centra en la manipulació històrica, interessa. Evidentment això no només passava a Catalunya, a la resta del món també, i shakespeare és un bon personatge per investigar. T'enduries més d'una sorpresa.

1:02 p. m.  
Anonymous Anònim said...

No hi ha pitjor neci que aquell que es nega a sí mateix l'oportunitat d'aprendre.

2:27 a. m.  
Anonymous Anònim said...

Dubto que hi hagi un poble amb mes burros per metre quadrat que Apanya. Quines ganes que tink de perdre'ls de vista...

4:05 a. m.  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home